jmhaku
spy
Säännöllisellä tarkistuksella, tarpeellisilla säädöillä ja puhdistuksella varmistat oven pitkänkäyttöiän ja luotettavan toiminnan.

1. Ovien ja varusteiden toiminta on tarkastettava vähintään kerran vuodessa.
- saranoiden rasvaus
- lukkojen moitteeton toiminta, tarvittaessa runko irrotettava sekä puhdistettava
- ovisulkimien säädöt, tarvittaessa säädettävä uudestaan suljintoimittajan antamien ohjeiden mukaan
- pikasalvan toiminta

2. Oven kynnys on pidettävä puhtaana. Tällä varmistetaan oven moitteeton sulkeutuminen.

3. Oven maalaus. Mahdolliset kolhut ja naarmut on maalattava. Näin estetään oven ruostuminen. Korjausmaalaus ohjeen mukaisesti.

4. Ovea ei saa koskaan kiilata aukiasentoon muuten kuin siihen tarkoitetulla aukipitolaitteella.
Palo-ovet on pidettävä aina suljettuna. Jos tilan käyttö edellyttää oven pitämistä jatkuvasti auki, se on varmistettava sulkimella, joka sulkee oven tulipalon sattuessa.
Oven kiilaaminen aukiasentoon on ehdottomasti kielletty!

5. Jotta ovien ulkonäkö pysyisi edustavana, ne on puhdistettava säännöllisesti. Tee puhdistus vähintään kerran vuodessa.

Älä käytä emäksisiä puhdistusaineita!

Sekä alumiiniprofiilit että lasi reagoivat herkästi emästen kanssa, joten estä emäksisten aineiden joutuminen niille. Jos anonisoidulle tai lakatulle alumiiniprofiilille ja/tai lasille joutuu esimerkiksi betonista vettä tai rappauslaastia, pese se välittömästi pois puhtaalla vedellä ja sienellä tai rätillä. Älä käytä hankaavia aineita sisältäviä pesuaineita tai karkeita, hankaavia puhdistussieniä, sillä ne saattavat aiheuttaa naarmuuntumista.

Tee puhdistus mieluiten puhtaalla vedellä ja sienellä. Tarvitessa voit käyttää neutraalia puhdistusainetta.

Jos oven potkupelti on huonossa kunnossa, se on syytä vaihtaa uuteen. Ovivalmistajan takuun edellytyksenä on, että ovea käytetään asiallisesti ja huolletaan noudattaen vähintään edellä mainittuja ohjeita.